Miten saada Koronavirus?

Parhaat vinkit koronaviruksen hankkimiseen
miten saada koronavirus

Koronavirus (COVID-19) on kaikkien huulilla. Se leviää maailmanlaajuisesti vaikka sitä yritetään hidastaa karanteenein. Yleisimpiä koronaviruksen oireita ovat kuume, yskä, ja hengen ahdistus. Pahimmillaan se voi johtaa keuhkojen fibroosiin eli arpeutumiseen joka aiheuttaa keuhkojen toiminnan supistumista tai jopa toiminnan lakkaamisen.
Oletko joskus miettinyt miten saada jotkin näistä oireista, jottei sinun tarvitsisi tehdä töitä tai käydä koulua? Mietitkö ikinä kuinka voisit saada koronaviruksen?

Kuume on täysin normaali tapa keholle taltuttaa infektio. Se on tärkeä osa immuunijärjestelmäämme. Tästä syystä silloin kun saat kuumeen, sinun ei kannata täyttää itseäsi särkylääkkeillä, sillä ne laskevat kuumetta. Kuumeen on hyvä antaa vaikuttaa ja tehdä tehtävänsä parantaakseen sinut. Yleensä kehosi tietää mitä se tekee ja tekee sen syystä. Todella korkea kuume on asia erikseen ja silloin saattaa olla syytä hakeutua sairaalaan. Kuumeessa on hyvä huolehtia nesteytyksestä. Älä rasita itseäsi mitenkään. Lepo on tärkeää.

Huomaathan, että tämä artikkeli on kirjoitettu kieli poskella, eihän kukaan oikeasti koronavirusta halua, saati sitten olla muutenkaan sairaana. Moni haluaisi pitää töistä vapaata, mutta olla silloin terveenä. Sairaana olo ei ole mukavaa. Huomautuksena myös, että koronaviruksen metsästäminen voi olla terveydelle haitallista ja jopa kohtalokasta, eikä sitä suositella kenellekään. Riskiryhmät voivat jopa kuolla tähän maailmanlaajuisesti nopeasti leviävään virukseen.

Silti moni ihminen sairastuu tähän virukseen Otetaan humoristinen katsaus siihen, kuinka voit saada koronaviruksen. Sen jälkeen voidaan tarkastella kuinka sitä vältellään ja pysytään terveenä. Tässä on lista tavoista, jotka auttavat saamaan koronaviruksen:

1. Älä pese käsiäsi

Halutessasi koronaviruksen, älä turhaan vaivaudu pesemään käsiäsi. Älä vasinkaan tee sitä ennen ruokailua. Pöpöjä on kaikkialla ja koskemme käsillämme niin moneen asiaan ympäristössämme, että niihin on varmasti tarttunut virusta aiheuttavia pöpöjä jossain vaiheessa. Älä myöskään desinfioi käsiäsi kauppaan tai kuntosalille mennessäsi ja sieltä poistuessasi.

Koronavirus tarttuu ihmiskontaktin kautta, mutta flunssavirukset pystyvät elämään erilaisilla pinnoilla jopa kolme tuntia. Mikäli joku aivastaa tai yskäisee ja nuo virusta sisältävät pöpöt laskeutuvat ovenkahvalle, näppäimistölle tai muuhun esineeseen tai asiaan, johon kosket myöhemmin, voit tulla helpostikin sairaaksi. Joissain tapauksissa, kuten esimerkiksi kosteissa lämpimissä pyyhkeissä, pöpöt voivat elää helposti paljon pidempäänkin.

Jos siis haluat koronaviruksen tai ylipäätään sairastua, jätä kätesi pesemättä. Jätä samalla käsidesin käyttö pois kokonaan. Käsidesi tappaa pöpöjä käsistäsi, joten sen käyttö ehkäisee sairastumista myös.

2. Vietä aikaa ihmisten kanssa, varsinkin sairaana olevien

Vietä paljon aikaa ystäviesi, sukulaistesi tai keiden tahansa kanssa, jotka ovat kipeänä. Heillä voi olla koronavirus. Se parantaa mahdollisuuksiasi sairastua. Läheinen kontakti, kuten kättely, halaaminen ja pussailu auttavat pöpöjä leviämään entistä nopeammin ja paremmin.

Käy siis kylässä ystäviesi luona kun he ovat sairaana tai pyydä flunssassa oleva perheenjäsen käymään. Mikäli haluat saada taudin, joka heillä on, vieraile usein äläkä turhaan pese käsiäsi tai käänny pois heidän yskiessä tai aivastaessa.  

Meillä monilla on työkavereita, jotka tulevat mielellään sairaana töihin. Heidän läsnäolonsa parantaa myös sinun mahdollisuuksiasi sairastua. Mikäli tällainen työkaveri on tullut töihin, vaikka hänen pitäisi olla sairaslomalla, järjestä muutaman tunnin tapaaminen hänen kanssaan tai vietä muuten vain aikaa hänen työpöytänsä läheisyydessä. Saat pöpöt talteen parhaiten hänen työpöydältään ja tavaroistaan.

Koronavirus tarttuu ihmiskontaktissa, joten mikä tahansa ihmisjoukossa pyöriminen altistaa sinut sille. Käy siis rohkeasti tapahtumissa, kaupoissa, kuntosaleilla ja muissa julkisissa paikoissa, joissa on paljon ihmisiä. Vessapaperijono paikallisessa Prismassa on oiva esimerkki tällaisesta paikasta.

Jotta taas pysyisit terveenä, tee päinvastoin. Pystyt helposti välttämään sairaita ystäviä tai perheenjäseniä, jotka eivät asu kanssasi. Vältä väkijoukkoja, tapahtumia ja julkisia paikkoja. Pese ahkerasti käsiä, peitä tarkasti aivastukset ja yskäisyt kyynärtaipeella, älkäkä käytä samoja astioita tai käyttötavaroita. Älä missään nimessä juo samasta kupista kenenkään muun kanssa tai syö käsillä samasta ruoka-annoksesta.

3. Epäterveelliset elämäntavat

Epäterveellinen ruokavalio ei takaa altistumista koronavirukselle, mutta se todellakin edesauttaa riskiä sairastua. Ruokavalio, joka koostuu pääasiassa terveellisistä ruoista ja jotka sisältävät paljon antioksidantteja, on todettu pitävän ihmiset terveempänä. Syömällä epäterveellisesti, saat kehosi herkemmin altistettua virukselle ja sitä kautta sairastumiselle. Kehosi ei jaksa taistella niin hyvin viruksia vastaan. Älä myöskään syö vitamiineja. Mikäli siis haluat koronaviruksen, syö pelkästään roskaruokaa ja hengaile ihmispaljoudessa.

Toisaalta, roskaruoka myös kerryttää rasvaa ja lihottaa. Mikäli taas haluat pysyä terveenä, syö terveellistä ruokaa. Se auttaa pitämään flunssan loitolla tehostamalla immuunijärjestelmääsi. Syö myös vitamiineja, ne parantavat vastustuskykyä.

Samaan tapaan kuin epäterveellisen ruoan syöminen, liikunnan välttely hinnalla millä hyvänsä heikentää immuunijärjestelmää ja saa kehosi helpommin altistumaan koronavirukselle (ja myös muille taudeille). Löhöilemällä sohvalla katsomalla televisiota ja olematta liikkumatta et toki flunssaa saa, mutta epäterveelliset elämäntavat ja epäterve keho parantavat mahdollisuuksia sairastua.

Mikäli taas haluat pysyä terveenä, liiku säännöllisesti. Kun teet sitä säännöllisesti, siitä tulee tapa ja alat nauttia siitä. Terveelliset elämäntavat ovat hyvä tapa pysyä terveenä ja välttää sairauksia.

Toisaalta liikkumalla todella paljon ja samaan aikaan jättämällä syömisen kokonaan sairastut varmasti. Tee todella raskasta liikuntaa, jossa hengästyt toden teolla. Älä anna kehollesi ravintoa palautua tuosta liikuntasuoritteesta. Kehosi rasittuu, muttei saa palauduttua, joten todennäköisesti sairastut. Pelkästään jo paastoaminen pitkiä aikoja on hyvä tapa sairastua. Huomioithan, että tämäntapainen toiminta on todella epäterveellistä ja riskialtista. Tämä tapa ei suoranaisesti hanki sinulle koronavirusta, mutta olet entistä alttiimpi sille.

Liiku paljon, älä syö mitään ja altista itsesi univajeelle. Tämä kolminaisuus on varma keino saada jonkinlainen sairaus itselleen. Aivot ja keho tarvitsevat lepoa ja ravintoa palautuakseen. Usein huonosti nukutun yön jälkeen olo on huono, vaikka et kipeänä olisikaan. Mikäli et anna kehosi palautua, se väsyy ja altistuu helpommin pöpöille. Mitä enemmän yhdistelet huonoja elämäntapoja, sitä varmemmin saat koronaviruksen.

Pysyäksesi terveenä, noudata terveellisiä elämäntapoja. Nuku hyvin, syö terveellisesti ja kuntoile säännöllisesti. Lepo ja ravinto ovat elintärkeitä ihmisille. Vältä turhaa ihmiskontaktia, tee etätöitä mikäli siihen on mahdollisuus, äläkä käy vieraissa riskiryhmien luona.

Miten saada koronavirus? Ei tarvitse, voit teeskennellä!

Mikäli tarvitset omaa aikaa, edes päivän tai pari, etkä pysty kohtaamaan muita ihmisiä juuri nyt, mutta et kuitenkaan halua sairastuttaa itseäsi, kokeile teeskentelyä. Huomaathan, että teeskentely on vain äärimmäinen metodi silloin, kun et keksi mitään muuta. Se ei ole pitkäaikainen ratkaisu ongelmiisi.

Koronavirusta ei tosin ole helppo teeskennellä, sillä siihen liittyy usein kuumetta. Yskää ja hengenahdistusta sen sijaan voit teskennellä. Koronavirus paljastuu vasta laboratoriotesteissä, joten et edes itse tiedä onko sinulla virus vai ei – miten siis kukaan muukaan voisi sitä tietää.

Pääkipu on helpoin oire teeskennellä, sillä se on hankalin todeta. Mikäli haluat esittää sitä jollekulle, niin pääkivussa yleensä on yliherkkä valolle ja kaikenlaiselle toiminnalle. Ruokahalun menetys on helppo teeskennellä myös ja se liittyy usein vahvasti pääkipuun.

Mikäli haluat teeskennellä yskää: Juo kylmiä juomia varsinkin, jos kehosi on lämmin. Tupakoi entistä enemmän, mikäli olet tupakoitsija. Nämä keinot saavat sinut helpoiten yskimään. Samat ohjeet pätevät käheään ääneen. Voit myös huutaa äänesi pois, mutta se ei ole suositeltavaa äänihuulten kannalta.

Viimeiset sanat

Edellä mainitut tavat ”miten saada koronavirus” on kirjoitettu kieli poskella. Artikkelin tarkoitus on edistää tietoisuutta siitä, kuinka ehkäistä koronavirukseen sairastumista.

Terveys on vakava asia, eikä sillä kannata leikkiä. Yleensä saatamme ajatella, että “Sairastuisinpa, niin voisin olla töistä pari päivää lomalla”. Sairastaminen ei kuitenkaan monestikaan tunnu lomalta, sillä se on ankeaa. Usein sairastelu voi johtaa vakaviin sairauksiin, eikä sitä suositella kenellekään. Koronavirus voi olla hengenvaarallinen, varsinkin riskiryhmille.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Mitensaada

Mitensaada

Jätä kommentti

mitensaada.fi

Mitensaada.fi on riippumaton artikkelisivusto ihmisille jotka etsivät relevantteja vastauksia päivän polttaviin puheenaiheisiin.

Viimeisimmät postaukset

Onko sinulla aihe tai kysymys?

Lähetä meille kysymyksesi ja perustelut miksi juuri siihen pitäisi saada vastaus ja ehkä kysymyksesi ja vastauksemme julkaistaan sivuillamme. Käsittelemme kaikki henkilötiedot luottamuksella eikä niitä julkaista ilman lupaa.