Miten saada rahaa?

10 tapaa tienata rahaa
Miten saada rahaa?

Miten saada rahaa? Oletko pinteessä ja tarvitset rahaa nopeasti? Etkö saa vuokraa maksettua? Pitäisikö lainaa saada lyhennettyä? Etkö saa ruokaa jääkaappiisi? Haluaisitko ostaa jotain, mutta et vain löydä ylimääräistä rahaa mistään? Olemme jokainen olleet joskus tiukassa paikassa elämämme aikana, mutta henkilölle joka on sitoutunut, kaikki on mahdollista.

Rahan tienaaminen nopeasti voi olla hyvinkin yksinkertaista ja helppoa. Nyt ei puhuta rikastumisesta, vaan sellaisista summista, joilla saat velvoitteesi hoidettua ja ehkäpä ostettua itsellesi jotain kivaa siinä sivussa.

Kaikki on kiinni ajattelutavasta. Kun rahaa ei ole tai sitä on vähän, alamme ajatella niukalla tavalla. Tämä on negatiivinen ajattelutapa. Ajattelemme, ettei maailmassa ole tarpeeksi hyvää joka kiertäisi kaikille. Mielestämme rikkaat ihmiset eivät ole ansainneet heidän rahojaan ja että meillä ei ole ikinä mahdollisuutta tienata kunnolla rahaa. Kun ajattelet näin, tee mitä tahansa, jotta pääset tästä ajatusmallista eroon.

Ajatuksemme ovat uskomattoman voimakkaita. Meillä on yli 60 000 ajatusta päivässä, moni alitajuisesti ja toistuvia. Meidän täytyy olla omien ajatustemme herroja. Mikäli löydät itsesi ajattelemasta negatiivisesti, tee siitä loppu.

Yleensä kun haluamme saada rahaa nopeasti, olemme tiukassa paikassa taloudellisesti. Haluamme epätoivoisesti saada raha-asiamme kuntoon, mutta kaikki mitä meillä on ja kaikki mitä olemme, on osaltaan syntynyt ajatuksistamme. Ajattele positiivisesti. Pistä ajatuksesi peliin ja pystyt mihin vain.

miten saada rahaa

Rahan tekemisen psykologia

Miten saada rahaa on yksi pohdituimmista kysymyksistä. Riippumatta siitä, tarvitseeko sinun saada rahaa nopeasti tai haluatko tienata pikkuhiljaa itsellesi omaisuutta, on tärkeää ymmärtää tiettyjä asioita ennen kuin lähdemme purkamaan itse tienaustapoja. Sigmund Freud kehitti mielen mallin, jossa psyyken rakenne on selitetty. Se on kolmiosainen mielen rakennelma, joka ohjaa kaikkea käyttäytymistämme.

  • Ensimmäinen taso on “viettipohja”, joka pyrkii tyydytykseen piittaamatta keinoista tai hinnasta. Tämä on luonteenomainen pienille lapsille. Kun löydät itsesi tekemästä jotain, mitä ei pitäisi, syytä viettipohjaasi.
  • Toista tasoa kutsutaan “yliminäksi”. Yliminä haluaa täydellisyyttä ja sen vaatimukset ovat kohtuuttomia.  Se syntyy tasapainoksi viettipohjalle kasvatuksen, vanhempien opastuksen, ympäristön ja uskomuksiemme pohjalta. Ihmiset, jotka ovat varovaisia raha-asioissaan, voivat kiittää siitä yliminäänsä.
  • Näiden kahden tason välillä on tasapainottava tekijä, “minä”. Se tekee päätökset paholaisen (viettipohja) ja enkelin (yliminä) seistessä sen kummallakin olkapäällä. Mielessämme on ääniä ja “minä” valitsee mitä ääntä se kuuntelee. Sen tehtävä on tyydyttää viettipohjaa samalla kuuntelemalla yliminää.

Tule-rikkaaksi-nopeasti-juonet ja muodikkaat painonpudotusdietit ovat luonnollisestikin suosittuja, koska ne tyydyttävät viettipohjaa, osoittain kuitenkin samalla huomiota yliminälle. Välitön tyydytys houkuttelee monia, mutta ole varovainen asioiden kanssa, jotka vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta. Ne usein ovat. Tämä pätee varsinkin, kun puhutaan rahan tekemisestä nopeasti. Kuuntele ääniä sisälläsi ja tee parhaasi kesyttääksesi viettipohjan pyrkimys tyydytykseen piittaamatta keinoista.

Mitkä ovat sitten parhaita tapoja tienata rahaa nopeasti? Miten saada rahaa? Googlettaminen tarjoaa heti miljoonia vaihtoehtoja, joista suurin osa on täyttä hölynpölyä. On sinun tehtäväsi karsia pois niin sanotut virheelliset ja typerät tavat ja keskittyä niihin, joilla voit oikeasti tienata. Seuraavaksi käydään läpi muutamia tapoja tienata rahaa nopeasti. Nämä tavat auttavat sinua käsittämään, minkälaiset tavat ovat mahdollisia. Kun olet lukenut nämä ehdotukset, voit etsiä lisää tietoa ja suunnitella kuinka voisit tienata rahaa. Keskity isoon kuvaan, älä retkahda lupauksiin nopeasta rikastumisesta.

10 tapaa miten saada rahaa?

miten saada rahaa

1. Aja taksia

Nyt kun taksimarkkinat ovat vapautuneet, kuka tahansa pystyy hakemaan taksinkuljettajan lupaa. Kaikki mitä vaaditaan on paikallistuntemus, B-ajokortti, vaadittava  ajoterveys sekä ei merkittävää rikostaustaa. Sinun tulee vain tehdä taksinkuljettajan koe. Taksin ajaminen voi olla äärimmäisen hyvä tapa tienata lisärahaa nopeasti. Voit myös työskennellä kun se sinulle parhaiten sopii, olipa se aamulla, illalla, keskellä päivää tai yötä. Valinta on sinun.

2. Myy vanhoja tavaroita tai vaatteita

Virtaus syntyy pienistä puroista. Voit tehdä huomattavia määriä rahaa myymällä vanhoja tavaroita, vaatteita, pelejä, kirjoja tai vaikkapa huonekaluja. Tori.fi, huuto.net, Facebook tai paikallinen kirpputori – paikkoja on monia. Myy vanhat opiskelukirjasi, niistä voi saada hyvät rahat varsinkin, jos ne ovat hyväkuntoisia. Käytettyjä pelejä saa yllättävän hyvin kaupaksi Gamestoppiin tai yksityisille henkilöille. Vanhat huonekalut menevät kuin kuumille kiville, muista vain ottaa hyvät kuvat niistä.

Myy elektroniikkaa jota et tarvitse. Näitä voi olla esimerkiksi vanhat puhelimet, tietokoneet, läppärit, kodinkoneet ja muut tarvikkeet. On olemassa myös yrityksiä, jotka ostavat käytettyjä puhelimia tai laitteita. Onko sinulla lojumassa elektroniikkaa asunnossasi? Se voi olla nopea ratkaisu rahaongelmiin.

Vaatteiden myynti kirpputorilla tai netissä on kätevä tapa tienata muutama euro sieltä, muutama euro täältä. Kirpputoripöydät ovat usein hintavia, mutta mikäli sinulla on valikoima hyväkuntoisia vaatteita, varsinkin vähän omaperäisempiä vintage-tyylisiä vaatteita, jäät todennäköisesti voitolle. Netissä myyminen on helpompaa kuin koskaan. Ota hyvät kuvat vaatteistasi ja laita ne myyntiin kohtuullisella hinnalla. Voit tehdä myös paketteja, joissa muutamat vaatteet saa könttäsummalla. Vanhat lastenvaatteet ja äitiysvaatteet ovat kultakaivos, jos niitä löytyy paljonkin.

kuljeta ruokaa ja tienaa rahaa

3. Kuljeta ruokaa

Suomen suurimmissa kaupungeissa on ruuankuljetuspalveluita, joille voi tehdä töitä sen verran kuin haluaa, esimerkiksi Wolt ja Foodora. Kuljetat ruokaa ravintoloista asiakkaille. Et tarvitse autoa, pyörä riittää.

Olet oma pomosi, voit määrittää itse työaikasi, varata etukäteen kuljetukset ja kuljetusmatkat. Kuljetusfirmoilla on hyvät ja nykyaikaiset järjestelmät, jotka auttavat sinua ongelmatilanteissa. Saat pitää kaikki mahdolliset tipit, joita ruokaa tilaavat ihmiset antavat. Tämä vaihtoehto voi olla hyvä ekstratienesti, mikäli haluat olla oman aikasi herra.

4. Vuokraa asuntoasi tai ylimääräistä huonettasi AirBnBn kautta

AirBnB on mahtava alusta oman asunnon vuokraamiselle. Sen käyttö on yleistynyt viime vuosina valtavasti. Voit tehdä hyvin rahaa, varsinkin mikäli asut turistikohteessa tai vähän isommassa kaupungissa. Vaihtoehtoja on monia: voit joko vuokrata yhtä huonetta tai koko asuntoa ja asua sillä aikaa ystävillä tai sukulaisilla.

AirBnB on yksinkertainen ja turvallinen tapa majoittaa matkailijoita. Päätät itse milloin vuokraat, mitä vuokraat ja milloin vuokraat. Saat määrittää säännöt ja sen miten olet yhteydessä vuokralaisiin. AirBnB tarjoaa jokaiselle kohteen ja omaisuuden turvaksi 1 miljoonan omaisuusvahinkovakuutuksen, joten asuntosi ja tavarasi ovat takulla turvassa. AirBnB vaatii vierailta perustiedot, ennen kuin varauksia voi tehdä, muun muassa vahvistetun puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Voit halutessasi vaatia vierailta suosituksia ja muilta majoittajilta vahvistettuja todistuksia.

AirBnBn kautta vuokraaminen on helppoa ja vaivatonta:

  1. Julkaiset AirBnBn kautta ilman maksuja asuntoa tai huonetta. 2.
  2. Voit valita milloin asunto tai huone on vuokrattavissa ja kaikki muutkin yksityiskohdat.
  3. Vieraat voivat ottaa sinuun yhteyttä, ja voit kysyä heiltä mitä haluat ennen majoituksen vahvistamista.

5. Tee lastenhoitokeikkoja

Mikäli lastenhoito sujuu ja sinulla on vieläpä siitä kokemusta, voit tehdä tutuille tai tuntemattomille lastenhoitokeikkaa. Mikäli lähipiirissäsi on lapsiperheitä, saat heiltä varmasti lastenhoitokeikkaa silloin tällöin. Vanhemmat tarvitsevat irtiottoja arjesta, eivätkä kaikki halua viedä lastaan hoitoon vieraaseen paikkaan.

Suomessa on esimerkiksi sivusto, www.babysits.fi, jonne voi rekisteröityä ja sinut voidaan palkata sitä kautta hoitamaan lapsia. Palvelu on ilmainen lastenhoitajille. Sivusto takaa turvallisen alustan ja viestittelyn, helpon yhteydenpidon sekä auttavat arvostelut ja suositukset. Sivuston kautta voit myös itse ottaa yhteyttä lähiympäristössäsi asuviin vanhempiin.

Babysits.fi on helppo tapa tienata lisärahaa:

  1. Rekisteröidy ilmaiseksi ja julkaise profiilisi, mitä enemmän tietoja annat itsestäsi, sitä paremman näkyvyyden saat.
  2. Otat vanhempiin yhteyttä ja valitse itse kenelle teet töitä.
  3. Suunnittelet tapaamisia, aikataulutus ja muistutukset kuuluvat alustaan.

6. Myy osaamistasi

Olet varmasti hyvä jossakin tai ainakin parempi kuin joku toinen. Tällöin voit myydä osaamistasi. Se voi olla kirjanpitoa, valokuvausta, videotuotantoa, kirjoittamista, oikolukemista, musiikin esittämistä, tekemistä,  äänittämistä tai opettamista, personal trainingia, konsultointia tai mitä tahansa keksitkin.

Missä tahansa oletkin hyvä, on todennäköisesti ihmisiä, jotka ovat valmiina maksamaan osaamisestasi. Ihmiset haluavat helpottaa elämäänsä ja ovat tarkkoja siitä mihin haluavat käyttää aikansa ja mitkä tehtävät haluavat ulkoistaa.

Voit tehdä itsellesi ilmaiset tai halvat verkkosivut, laittaa lehteen ilmoituksen tai mainostaa itseäsi sosiaalisessa mediassa ja sen erinäisissä ryhmissä. Laskutuksen voit tehdä laskutuspalvelun, kuten OP:n kevytyrittäjän tai Ukko.fin kautta. Tämän tapainen “kevytyrittäminen” ei ole ikinä ollut niin helppoa kuin nykypäivänä.

Sivustoilla, kuten Fiverr, voit myydä osaamistasi verkossa. Vaikka palvelujen hinnat lähtevät liikkeelle viidestä dollarista, moni tienaa sitä kautta kuusinumeroisia summia vuodessa. Voit myydä palveluita kuten esimerkiksi musiikin, videon, kuvien tai vastaavien tekemistä. Parhaat mahdollisuudet tienata niin Fiverrissä kuin muuallakin on, kun löydät palvelun, jossa ei ole niin paljon tekijöitä. Toinen vaihtoehto on tehdä paremmin tai halvemmalla kuin toiset.

Oman osaamisen myymisestä voit ennen pitkää saada koko elantosi. Voit tienata rahaa tekemällä asioita, joita rakastat. Voiko parempaa ollakaan?

7. Hanki osa-aikatyö

Ehkä olet jo kokopäivätöissä, mutta tarvitset silti lisää rahaa. Osa-aikatyö voi olla vastaus rahaongelmiin. Se on niin itsestäänselvä vaihtoehto, ettei moni hoksaa välttämättä ajatella sitä. Tämä vaihtoehto voi viedä paljon aikaasi, mutta ainakin saat varmasti rahaa vastineeksi.

Etsi sivustoilta kuten mol.fi, monsteri.fi ja duunitori.fi osa-aikatöitä. Voit rajata vaihtoehdot sellaisiin aloihin, jotka sinua kiinnostavat. Mikäli kuitenkin haluat saada töitä ja rahaa nopeasti, voi olla suositeltavaa olla olematta liian nirso ja ottaa mitä tahansa työtä vastaan.

8. Siivoa asuntoja, pese autoja sekä kunnosta pihoja

Voit tienata siivoamalla asuntoja, pesemällä autoja tai auttamalla ihmisiä puutarhansa kanssa. Voit mainostaa itseäsi sosiaalisessa mediassa, lehdessä tai viedä naapurustoosi mainoslappusia. Voit saada helposti jopa 20 euroa tunnissa näillä tavoilla.

Moni on valmis maksamaan asuntonsa siivoamisesta, sillä kaikilla ei aika riitä siihen. Varsinkin hieman enemmän tienaavat ihmiset ovat hyvä kohderyhmä. Samoin heiltä voisi löytyä pihatöitä, kuten nurmenleikkuu, rikkaruohojen kitkeminen, kukkien istuttaminen ja paikkojen somistaminen. Naapurustosasi löytyy varmasti halukkaita kun mainostat oikein.

Pese autoja ja vaihda renkaita. Voit käydä ihmisten kotipihoilla pesemässä autoja tai vaihtamassa renkaita. Ihmiset rakastavat helpolla pääsemistä ja mikä olisikaan helpompaa kuin se, että joku käy pesemässä heidän auton omalla pihallaan. Et tarvitse muuta kuin pesu- ja renkaanvaihtovälineet.

Mitä tahansa näistä haluatkin tehdä, ystäväsi voivat varmasti auttaa sinua tekemään flaijereita, joita voit levittää naapurustoosi. Mikäli haluat viedä tämän bisneksen askeleen pidemmälle, teetä itsellesi yhden sivun nettisivu ja jaettavia käyntikortteja.

9. Panttaa arvoesineesi

Mikäli rahasi ovat aivan lopussa ja tarvitset lisää nopeasti, voi arvoesineiden panttaaminen olla ratkaisu ongelmaan. Mikäli arvoesineesi on sinulle tärkeä, älä missään nimessä panttaa sitä. Jos sinulla on rahaa tulossa pian, voit pantata arvoesineesi saadaksesi nopeaa rahaa ja käydä lunastamassa ne takaisin myöhemmin. Tästä huvista joutuu maksaa toki pienen lisämaksun. Mikäli viivyttelet arvoesineidesi takaisin hakemisen kanssa pitkäänkin, voit menettää ne kokonaan. Panttaaminen voi olla viimeinen vaihtoehtosi, mutta mikäli sinulla on tarpeettomana lojuvia arvoesineitä, se on hyvä vaihtoehto tienata nopeaa rahaa.

vähennä kuluja

10. Vähennä kulujasi

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä kaiken säästämisen äiti: Vältä kulujasi. Tämä voi olla itsestäänselvyys, mutta ajattele asiaa tarkemmin. Kun tuhlaat vähemmän, sinulla on enemmän rahaa käytettävissäsi muihin asioihin. Muutamien eurojen säästöt siellä täällä kerryttävät äkkiä suuret määrät rahaa. Milloin viimeksi tarkistit mihin kaikkeen rahasi menevät?

Tee taulukko ja kirjaa kaikki kuukauden menosi ylös. Kirjaa aivan kaikki mihin rahaasi laitat. Taulukko auttaa hahmottamaan mihin rahasi menevät ja voit löytää yllättäviä rahareikiä.

Karsi turhat kuukausimaksut pois, kuten suoratoistopalvelut ja kuntosali. Hanki halvempi puhelinliittymä ja käytä sen tarjoamaa internet-verkkoa myös kotonasi. Kilpailuta asuntolainasi ja sähkösopimuksesi. Irtisanoudu kaikista markkinointisähköposteista, jotka lähettävät sinulle tarjouksia milloin mihinkin nettikauppaan. Kiellä ilmaisjakelu. Mainokset houkuttelevat helposti ostamaan kaikenlaista turhaa, jota et oikeasti tarvitse.

Ulkona syömiseen kuluu äkkiä suuria summia rahaa, vältä sitä. Tee kuukausittainen budjetti ja pysy siinä. Suunnittele ruokaostoksesi viikoksi kerrallaan ja tee ne yhdellä kauppareisulla sen sijaan, että kävisit kaupassa kerran päivässä ostamassa mitä milloinkin tekee mieli. Osta kilohinnalla, älä retkahda helppoihin huijauksiin. Suunnittele ruokasi valmiiksi. Voit tehdä töihin mukaan omat eväät, jolloin rahaa ei kulu ulkona syömiseen töissä.

Lopeta tupakointi ja vähennä alkoholin käyttöä. Juo vettä alkoholin, virvoitusjuomien ja mehujen sijaan. Säästät yllättävän paljon rahaa jo pelkästään näillä kahdella asialla. Terveytesi arvostaa myös, eikä sinun tarvitse miettiä enää miten saada rahaa.

Laita käteiset talteen yhteen säästöpossuun. Älä osta halpoja vaatteita ja tavaroita vain niiden halpuuden takia. Älä osta kalliita lahjoja ystäville tai sukulaisille, ajatus on tärkeämpi kuin itse toteutus. Askartele ja tee itse. Voitte myös ostaa usean henkilön kesken yhteislahjan.

Mikäli mahdollista, käytä pyörää, julkista liikennettä tai kimppakyytejä. Autoilu ja auton pitäminen on kallista. Käytä tarjouksia ja vältä kertamaksuja julkisissa ajoneuvoissa.

Viimeiset sanat

On tärkeä ymmärtää, ettei raha todellakaan kasva puissa. Et voi tuudittautua siihen, että rahaa vain tupsahtaa syliisi. Välttele kaikenlaisia uhkapelejä, pikavippejä ja -lainoja. Niiden kanssa pääset varmasti ongelmiin ja velkakierteeseen. Uhkapelit on suunniteltu niin, että pelaaja on niissä häviävä osapuoli. Pikavipeissä ja -lainoissa on todella suuret korot, joten menetät vain rahaa. Kaikki rikastu-nopeasti-vinkit kannattaa lukea suurella varauksella, usein ne ovat silkkaa huijausta.

Tekeville ihmisille kuitenkin riittää kaikenlaista työtä ja voit tehdä mitä haluat. Ahkerasti työskentelemällä voit saada kivasti lisätienestiä tai muuttaa jopa sivutoimiset työsi ja asiat joita rakastat, omaksi kokoaikaiseksi unelmatyöksesi. Lakkaa siis haaveksimasta ja tartu tuumasta toimeen!

Saitko vastauksen kysymykseesi ”Miten saada rahaa?” Lue myös ”Miten tienata taskurahaa nuorena?”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Mitensaada

Mitensaada

Jätä kommentti

mitensaada.fi

Mitensaada.fi on riippumaton artikkelisivusto ihmisille jotka etsivät relevantteja vastauksia päivän polttaviin puheenaiheisiin.

Viimeisimmät postaukset

Onko sinulla aihe tai kysymys?

Lähetä meille kysymyksesi ja perustelut miksi juuri siihen pitäisi saada vastaus ja ehkä kysymyksesi ja vastauksemme julkaistaan sivuillamme. Käsittelemme kaikki henkilötiedot luottamuksella eikä niitä julkaista ilman lupaa.